Faste (og keto)

Det er ikke så få vederstyggeligheder, psykiatrien i tidens løb har brolagt, men dens mange ildsjæle har også skabt masser af fascinerende opdagelser. En af dem har handlet om at faste og at opsætte studier, hvis intention har været at undersøge, hvad det kunne gøre for patienter. Om det at faste kunne gøre noget. Et eksperiment, den russiske version af psykiatrien i 1960’erne kastede sig over, og som gjorde en stor forskel for mange af de indlagte. Selv patienter med tungere diagnoser som skizofreni og psykotiske tilstande mærkede mærkbare ændringer og fik det både bedre, samt var i stand til at skære ned på deres psykofarmaka.

Se den fascinerende video om faste herunder. I dokumentaren kommer de også ind på de mange øvrige konsekvenser og aspekter, der følger af det at faste.

Afspil video

At holde sig til udelukkende lidt salt og vand en dag om måneden kan være opskrift på et bedre helbred

I dag er det at faste et stort buzzord inden for ernæringsmæssige kredse, ikke mindst efter Yoshinori Ohsumi i 2016 vandt Nobelprisen i medicin for autofagi, fordi det at faste hjælper kroppen til at rydde op og kommer med et hav af tiltrækkende egenskaber. Men det gør altså også en stor forskel for psyken. Periodisk faste gør en mere frisk, vågen og bibringer generelt større mental energi.

Desværre har psykiatrien ikke over en større kam taget de russiske undersøgelser til sig, men det er jo aldrig for sent. Hvis det vitterlig kan hjælpe patienter med psykiatriske diagnoser, hvorfor så ikke gøre det?

Keto er en kost-livsstil, som handler om at skære mange af kulhydraterne fra. Og herunder indgår faste ofte som en naturlig del af denne livsstil. Scroll ned i bunden af denne side og læs om “en kuet mand” for at finde et eksempel på, hvordan livsstilen med faste kan indgå som et element i terapi.

Copyright © Jimmy Hansen 2020