hjælper ved

Angst

Angst fås i mange versioner og grader. Ikke sjældent har fænomenet noget at gøre med manglende kontakt til følelser og krop og vores inderlighed i det hele taget.

Depression

At være deprimeret er som at gå igennem livet med en tung og uoverskuelig sky hængende over hovedet. Det er modbydeligt. Heldigvis kan du hjælpes på vej ved brug af samtale, fokus på emotioner, den rette ernæring, råd om bevægelse, aromaterapi, meditation og meget mere.

Traumer

Traumer er autonome tilstande, der kan løbe uden om vores ellers velmenende moralske jeg. Med uforståelighed kan vi kigge på vores adfærd, når vi er ramt af traumer, fordi den kan synes så underlig. Ved behandling handler det først og fremmest om at få et empatisk, modent og begavet møde i de ordløse og skamfulde lag, disse traumer ofte har sine rødder i.

Afhængigheder

”De lukkede kredsløb” er betegnelsen, jeg i øjeblikket ynder at bruge om dette vanskelige fænomen ved livet. At vi træder ind universer, som lukker sig om sig selv, og hvor alle de værdier, vi gerne ser os knyttet til, forsvinder som dug for solen. Behandling kræver tid. Lang tid. Og stor grad af tålmodighed.

Seksuelle udfordringer

Seksualitet er et af de mest identitetsgivende fænomener ved det at være til. Desværre er rigtig mange af os ramt på dette område, hvilket skaber ulykkelighed, ensomhed og mangel på retning. Ofte skal man omkring følelsen skam for at behandle og komme videre.

Parterapi

Dette punkt adskiller sig lidt fra de andre, fordi de udfordringer, par kommer med, har en meget hurtigere ekspeditionstid. Allerede efter første session har de fleste par en anden kulør i ansigtet, og med en ny og anderledes type forståelse for hinanden går de som forandrede ud af døren.

Skam

Skam kan deles op i god og dårlig. Den gode skam holder dig inde i varmen, mens den dårlige skam sørger for konstant at dukke dig. Uanset hvad du gør, så skal den dårlige skam nok få dig ned i sølet. Skamarbejde i en terapeutisk kontekst handler rigtig meget om tillid, empati og gode, fornuftige spejlinger.

Sorg

Det eksistentielt forbandede ved det at være menneske og elske er, at vi på et tidspunkt mister. Sådan er det bare. Et vilkår. Hvordan vi takler vores sorg, og hvordan vi kommer videre er højst individuelt. Et forstående og tillidsfuldt terapeutisk rum kan være et af stederne.