Ærlighed

Ærlighed i en hudpleje- eller ansigtsløftningskontekst handler først og fremmest om ydmyghed. Antallet af faktorer, som står i indflydelse til vores hud, er praktisk taget uendelig. Kost, genetik, miljø, naturens gang, dyrkelse af sol, rygning eller ej, hudpleje, psyke, stress, bekymringer, seksualitet, søvn, tyngdekraft, vægt, fedttyper, bevægelse og meget, meget mere. Ydmyghed er dog ikke ensbetydende med, at der ikke er styring og ideer fra vores side, men at intet levende menneske kan favne, forstå og overskue alle de ovenover benævnte faktorer på en gang. Så det hudmæssigt vigtige er at gøre en lille indsats. Bare en lille en. Og så kan det jo vokse til hvad som helst. At man måske med tiden bliver klogere og klogere på, hvem man er, når det gælder huden, hvad man ønsker, og hvordan forskellige tiltag kan bringe en derhen.

Derudover handler ærlighed fra vores side om:

  • At have respekt for, at kunder har forskellige behov
  • At kende sine egne begrænsninger
  • At være oplysende i forhold til nogle af de ovenover benævnte faktorer, hvis dette ønskes fra din side
  • At ”uddele fiskestænger”, hvor det ikke mindst er din egen indsats, som kan gøre en forskel. At noget så simpelt som netkøb af en gua sha sten eller en roller til 150 kroner og en minimal daglig praksis fra din side kan gøre en ret stor forskel. Vi fortæller gerne om, hvordan du optimalt bruger disse redskaber

 

Syge skills

En måde at eksemplificere “begrænsning” på er at skele til de skills, man ser Nurse Jamie og Dr. Sheila Nazarian udfolde i Netflix-dokumentaren ”Skin decision: Before and after”. Skills, vi aldrig kommer i nærheden af. Det er helt vildt, hvad de to kvinder formår, og hvor bredt de favner, og hvordan de via kombinationen af et hav af ikkekirurgiske procedurer, samt kirurgi kan tilbyde hjælp over et bredt, bredt spektrum af problematikker.

Dr. Sheila Nazarian og nurse Jamie

Fra skudofre, der stadig har huller i kroppen og får hjælp til både psykisk og fysisk at få selvtilliden tilbage og som lappes (ufatteligt) pænt sammen, til IVF- mødre, der lidt uheldigt via inseminationen, har fået firlinger og en helt kollapset figur og bliver rettet tilbage til en ”normal” krop, til A-liste kendisser, som skal beholde det sprudlende look og den livfulde hud hele livet.

Ret fascinerende er det, hvor stærkt det går inden for den verden, og hvor meget man i dag er i stand til, faktisk også uden at bruge skalpel, og slet ikke nødvendigvis med brug af botox.

Nuvel.

Her i butikken er vi lidt mere nede på jorden. Men vil dog påstå, at vi også kan lidt inden for vores segment.

At vores styrke ligger i at betragte huden fra et eklektisk synspunkt. Et synspunkt, som peger sig ind i en ret dyb fascination af huden, og hvordan den i mange tilfælde afspejler os. Afspejler hvem vi er på kryds og tværs. Om hvordan vi lever, om hvordan vi behandler vores inderside (og yderside), og så selvfølgelig vores livsførelse, som, når det gælder rynker, har ret stor betydning for, hvorvidt vi rynkes naturligt eller rammes af de såkaldte accelererende rynker. Den sidste bisætning indeholdes i mange af de enorme industrier, som beskæftiger sig med skønhed og hudpleje. 

Et af de mest almindelige spørgsmål, vi modtager, er, hvor længe en behandling holder. Hvor længe kan du regne med, at de resultater, du kan se på denne sides før- og efterbilleder, består.

Og det ærlige svar er, at det er svært at sige noget helt præcist om. Vi mennesker er som sagt givet ved så mange markører, når det gælder huden, og er så forskellige, at behandlinger har forskellige virkninger og holder forskelligt.

Dog!

Dog er der påvirkninger og prægninger af huden, som de fleste dermatologer og hudeksperter er enige i, fremskynder ældning, rynket hud og generel mathed, uanset hvilken hudtype, baggrund og dna-strukturer, du kommer med. Det er disse håndtag, du selv aktivt kan gribe fat i og gøre noget ved, og som altså i en hud-kontekst er relevante og interessante. Håndtag, du kan læse meget mere om under afsnittet alt det, du selv kan gøre, og som vi gerne præsenterer for dig, hvis du ønsker det i forbindelse med

Skal folk blande sig udenom din rygning?

en behandling. Et eksempel på ærlighed kunne være som følger: Hvis du er typen, som ikke egentlig gider at gøre noget aktivt imellem behandlinger, og som vil have ret til at pulse dine 20 Prince om dagen, at slange den på Bellavue i timevis fuldkommen som det passer dig – uden brug af solcreme, at du indtager nøjagtig samme høje mængde chips og colaer og Yankie Barer som altid, og derudover påberåber dig retten til at fortsætte den ekstremt stressede livsstil du fører, hvor du banker 70+ arbejdstimer af om ugen og har en maks pakket kalender, er du nøjagtig lige så velkommen som alle andre, men resultaterne – ærlig talt – bliver også derefter.

Så en anden vinkel på ærlighed er, at varige forandringer kræver en indsats fra din side. Hvis du fx har dybe bekymringsrynker imellem øjnene, er det let under en behandling at løfte, så de tager sig anderledes og mindre

Bekymrer du dig unødigt?

dominerende ud. Bekymringsrynker kan dog skyldes mange forskellige ting, herunder ja, bekymringer, stress, og i det hele taget en høj grad af anspændthed i dit ansigts muskeltræk. Så at indføre mere permanente ændringer kalder på noget ud over ansigtsbehandlingerne. Og i tilfældet med lige præcis denne rynketype, er ansigtsyoga et af de oplagte redskaber at benytte.

At arbejde med hud, rynker, udstråling og et ønske om positive forandringer er med andre ord et ret individuelt anliggende, som peger sig ind i nærmest alt, hvad vi er. Tanker, følelser, krop, relationer, livsstil, ernæring, seksualitet.

Copyright © Jimmy Hansen, 2021